scroll

2

2
/
12

Professionele
‌Podiumkunsten

De Kampanje verzorgt zo’n 220 podiumkunstactiviteiten per jaar die aansluiten bij actuele ontwikkelingen en vragen/wensen vanuit onze Helderse en regionale omgeving. Toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, religie, opleiding of nationaliteit.
De Kampanje zorgt voor de ‘tussentijd’. In een tijd waarin men door het tempo en de vele prikkels die er dagelijks op ons afkomen, nauwelijks gelegenheid heeft gedachten te ordenen, te reflecteren, even bij jezelf te zijn, zorgt de Kampanje voor juist dát moment. Voor de één is dat een avond tranen over je wangen lachen, de ander laat zich meeslepen door een prachtig ballet, wegdromen bij een musical of swingen bij een popconcert. 

Ook in 2019 genoten onze bezoekers van de diverse genres van de podiumkunsten.
Musical
‌Muziektheater
‌Show
Een genre dat jong en oud aanspreekt. Of het nou om een musical gaat zoals in 2019 bijvoorbeeld Evita, die kon rekenen op drie goed bezette voorstellingen, of een show van rot in het vak Karin Bloemen. De ouderen die af komen op Op Hoop van Zegen, de jongere bezoeker die geniet van Showponies 2 met Alex Klaasen in de hoofdrol. Ellen Ten Damme die zorgde voor een staande ovatie met haar fantastische show of de acteurs van Jakop Ahlbom Company die de bezoekers de stuipen op het lijf hebben gejaagd in Horror.
Toneel
‌Komedie
Het best verkochte toneelstuk van 2019 was met recht Single Camping met Tjitske Reidinga, Peter Blok, Elise Schaap, Rop Verheijen en “Juf Ank” Ilse Warringa. 1151 bezoekers bezochten dé kampeerkomedie. Een andere populair stuk was Hendrik Groen; een toneelstuk naar aanleiding van de bekende televisieserie. De invloed van televisie is nog steeds enorm. ‘Bekend van tv’ kan altijd rekenen op vollere zalen. 

Nasrdin Dchar kwam in maart 2019 met de voorstelling Ja naar de Kampanje. Omdat de programmeur Kim Smit en het publiek zo onder de indruk waren en Kim vond dat iedereen deze voorstelling zou moeten zien, kwam Nasrdin in november terug. Ook dit keer waren de bezoekers uit de uitverkochte middenzaal tot tranen geroerd. 
Muziek
Van country tot pop, van Iers tot Limburgs: muziek viel er in alle vormen te beluisteren dit jaar. Superfans kwamen massaal naar OG3NE, Direct, Miss Montreal en Ilse DeLange. Fijnproevers bezochten de concerten van de minder bekende artiesten. Ook brachten diverse tribute acts een ode aan grote artiesten als Michael Jackson, John Denver, Simon & Garfunkel, Bruce Springsteen, Creedence Clearwater Revival, The Stones en The Beatles.

Er waren staconcerten in de Stadshal van De Dijk, Rowwen Hèze, Martijn Fischer die Hazes zong, maar ook dansfeesten op de beats van DJ Gerard Ekdom en Ben Liebrand. 

In 2019 werd gestart met Helderse Helden. De Kampanje biedt een podium voor (semi)amateur muzikanten die hun concert mogen geven in de KeyKegzaal. Technisch begeleid door de Kampanje. Dit resulteerde in prachtige concerten van Vaart de Band en twee uitverkochte voorstellingen van Dick Raat. 

Cabaret
‌‌kleinkunst

De oude rotten in het vak: Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Youp van ’t Hek, Najib Amhali en de nieuwe helden van het Nederlandse cabaret: Daniël Arends, Pieter Derks en Patrick Laureij zorgden voor 13 uitverkochte voorstellingen in de Variopoolzaal. Martijn Koning werd door zijn populariteit van de middenzaal naar de grote zaal verplaatst. En Kees van Amstel werd doorgeschoven van de kleine zaal naar de middenzaal en kocht die volledig uit. Vaste waardes uit het cabaret als Dolf Jansen, Freek de Jonge en Thomas Acda zijn altijd goed voor heerlijke avonden. In de kleine zaal zagen we nieuw cabarettalent als Emiel van der Logt en Zoutmus ons publiek verrassen. Benieuwd of zij ooit de grote zaal gaan halen en vaste waardes worden?
Ballet
‌Dans
Bij de dansvoorstellingen kunnen we elk jaar rekenen op hetzelfde aantal bezoekers. Het klassiek ballet rond kerst trekt altijd de meeste bezoekers, zo rond de 400. Van de moderne dans is Isabelle Beernaert het meest populair. We zijn blij dat we in 2019 Scapino Ballet weer mochten ontvangen. Na een paar jaar van afwezigheid in de Kampanje mochten zij een staande ovatie ontvangen van de 290 bezoekers. Een mooi aantal!
Klassiek
‌Opera
‌Operette
De meest indrukwekkende voorstellingen in dit genre waren in 2019 het Bachcollege van Jan Willem Roozenboom, het klassiek, cabaret en operaprogramma in één van Francis van Broekhuizen & Gregor Bak en het piano-/harpconcert van Lavinia Meijer & Michiel Borstlap. 
Theatercollege
Ook dit redelijk nieuwe genre zorgden voor “Oh’s” “Ah’s” van het publiek. Zo liet meesterpatissier Robèrt van Beckhoven de bezoekers het lekkerste van het lekkerste proeven en vertelde daar smakelijk bij en hing het publiek tijdens het college van Charles Groenhuijsen aan de lippen van de voormalig Amerika-correspondent.

Kinderen
Jongeren‌
Familie

Voor alle leeftijden zijn er voorstellingen in de Kampanje te bezoeken. In 2019 begon dat voor de allerkleinsten van 2 jaar die bij Rupsje Nooitgenoeg en het jaarlijkse Peuterfestival hun fantasie konden prikkelen. De wat ouderen konden onder andere naar Alladin, Tarzan en Kruistocht in Spijkerbroek. Brugklas de Musical bediende de 9-plussers uit Den Helder en de regio.
De voorstellingen met minder bekende titels vallen soms wat minder op doordat er vaak geen landelijke bekendheid is, maar er gebeuren geweldige dingen bij deze voorstellingen. Zo ook bij Zwijnenstal, waar het bekende boek Animal farm van George Orwell op geheel eigenwijze werd vormgegeven door theatergroep Sonnevanck. 
Series
Ieder jaar zijn er diverse series te boeken zoals de toneelcombinatie, de dansserie en de vriendinnenserie. Met korting worden dan meerdere voorstellingen bezocht gedurende het theaterseizoen. In 2019 zijn daar als nieuwe series Kim’s Keuze en de Heldere Helden toegevoegd.