scroll

1

1
/
12

Inleiding

De herinnering aan een fantastische avond uit kan een leven lang duren. Vraag maar eens wie zich bepaalde bezoeken aan het theater nog herinnert. De eerste keer in het donker en dan de magie op het toneel aanschouwen, die eerste indrukken, het ovationele applaus. We zien in de Kampanje vaak kleine kinderen met blossen op de wangen de zaal uit komen. Maar ook volwassenen die al jaren voorstellingen bezoeken worden met enige regelmaat gegrepen door theater. Of het nu dans, musical of toneel betreft, van welk genre u ook houdt, het kan gebeuren dat u onverwachts van uw stuk bent gebracht. Dát zijn de parels uit onze programmering en de indruk die zij achterlaten is voor altijd. 

In 2019 hadden we prachtige parels. Zo kwamen de bezoekers diep geraakt uit de monoloog van Nasrdin Dchar, stelde Robèrt van Beckhoven de smaakpapillen enorm op de proef, zorgde Isabelle Beernaert voor een prachtige stilte na afloop van haar dansvoorstelling en zorgde Brigitte Kaandorp voor de tranen over de wangen van het lachen. En zo nog veel meer. Voor ieder op zijn eigen manier, niveau en genre. 

En niet alleen over voorstellingen, maar ook over bepaalde activiteiten en evenementen in 2019 raakten bezoekers niet uitgepraat. Het druk bezochte KeyKeg Bierfestival, het oergezellige Kingsday en de sportieve GameDay; een paar voorbeelden van parels die voor een brede samenleving werden georganiseerd. 

Parels of noemen we het diamanten? Diamonds are forever!

‌Arjaen Kersten 
‌Directeur-Bestuurder